ИМАТЕ ВЪПРОСИ?
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС »

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА:
+359 896 936 404

Kak Da Pochistite Pravilno Stakleni Povarhnosti

Прозорците са важна част от всяка жилищна и офис сграда. Няма значение дали сте собственик на фирма или работите в офис, имате магазин, ресторант или обект с различно предназначение. От чистотата и блясъка на стъклата зависи не само Вашата гледка, но и първото впечатление, което Вашите потенциални клиенти ще си направят за бизнеса Ви.

Прашните, замърсени и занемарени прозорци не само будят недоверие в хората, но и нарушават цялостната визия на бранда Ви.

Когато ги почиствате, трябва не само да избършете праха, а и да премахнете всякаква мръсотия, зацапвания и петна, за да остане повърхността чиста. За съжаление, много хора не обръщат внимание на правилните методи за почистване и често стъклата остават размазани и надраскани.

А знаете ли, че лошите резултати често се дължат на избора на неподходящ препарат? В тази статия ние, от Молокс, ще Ви споделим как правилно да почистите всички стъклени повърхности.

Защо прозорците се замърсяват толкова лесно?

Това е проблем, пред който се изправят не само офис сградите, а и собствениците на жилища в по-гъсто населените райони. Една от основните причини е замърсяването във въздуха и подлагането на различни атмосферни условия – дъжд, вятър, силно слънце и други.

Частиците от ауспусите на автомобилите, например, се разнасят от вятъра и могат лесно да полепнат по външната страна на прозорците. Така стъклата бързо ще се замърсят отново, дори да сте ги измили само преди няколко дни.

Други боклуци и частици във въздуха, като прашец, също допринасят за ефекта. Резултатът е, че стъклените повърхности изглеждат мръсни отвън.

Друга причина може да бъде качеството на водата, с която почиствате. Ако прозорците Ви току-що са били измити и все още изглеждат мръсни, вероятно това се дължи на качеството на водата, която сте използвали.

Например, ако служителите Ви са използвали същата вода, с която първо са забърсали праха от останалите повърхности, прахът в нея е отговорен за крайния резултат.

Ето защо редовното почистване на прозорците на бизнеса е изключително важно.

Защо резултатите може да са незадоволителни?

Не само в домакинствата, но и в офисите, се почистват повърхности с различни характеристики. Някои са по-деликатни от други и се нуждаят от по-нежни почистващи препарати. Например – не е препоръчително естественото дърво да се забърсва с вода, а със специален препарат с пчелен восък. Не можете да използвате и верото за почистване на варовик или подове.

Често собствениците на бизнес правят икономии, когато става въпрос за почистващите препарати. Някои залагат на 1-2 варианта, които им се струват универсални или подходящи за повече повърхности.

Затова почистването на стъклата и огледалните повърхности може да се превърне в истинско предизвикателство.

Kak Da Pochistite Pravilno Stakleni Povarhnosti 2

Какво причинява петната по стъклата?

Често може да видите видими петна по стъклата на витрините, прозорците в офисите и шкафовете, които имат стъклени елементи. Като професионалисти, често получаваме запитвания от нашите клиенти, как могат да се справят с този проблем. Всъщност всеки препарат, предназначен за стъкла, може да Ви помогне да постигнете най-добрите резултати.

Но, когато става въпрос за бизнеса е важно да обърнете внимание, че през Вашите обекти могат да преминат стотици хора на ден. Това означава, че стъклените повърхности често могат да бъдат пипани и повторно замърсявани. Затова, за да получите най-добрите резултати, Ви препоръчваме професионалните препарати за стъкла.

Обърнете внимание, че и техниката на почистване е много важна. Много хора са свикнали да използват старомодния начин – с помощта на намачкано парче от вестник. Но не всеки може да се справи с този метод. Прилагането на по-голям натиск може да разпространи замърсяванията.

Микрофибърните кърпи са чудесни за почистване и подсушаване на лъскави повърхности, защото почистват в дълбочина и не оставят петна след себе си. Те са подходящи не само за прозорци, а и за всякакви работни плотове, врати, огледала със стъклени повърхности.

 

Какво причинява драскотини по стъклата?

Случайните драскотини обикновено са причинени от абразивни частици. Необходима е само малка песъчинка, за да се направи драскотина върху стъклена повърхност. Например кремообразни почистващи препарати с частици, често могат да оставят стъклото повредено. Те не са подходящи за стъклени и лесно надраскващи се повърхности. Използването на груби аксесоари като телена гъба или други, могат също да повредят прозорците.

Кърпите от микрофибър ще предотвратят оставянето на драскотини по стъклото. При много деликатни повърхности уверете се, че вашата микрофибърна кърпа е напълно почистена от прах, защото той също може да причини фини драскотини.

Обърнете внимание, че с микрофибър рядко има нужда да използвате голям натиск, докато чистите стъкла.

Как да почистите петната?

Никога не търкайте силно цялото стъкло – вместо това се фокусирайте на отделните петна. Някои трудни за премахване остатъци може да се нуждаят от допълнително внимание, когато почиствате прозорците. Затова първо се фокусирайте върху тях, вместо да започнете с почистването на цялата повърхност.

Когато забележите петно, опитайте се да избягвате да натискате силно или да търкате и голяма площ около него. Силното търкане е добър метод, ако почиствате загорели тенджери от неръждаема стомана, но ще повреди и надраска стъклена повърхност.

Вместо това нанесете препарат за почистване на стъкла върху въпросните места и ги избършете внимателно с кърпа. По-важен е крайният резултат – да не повредите прозореца, а не да премахнете веднага замърсяването.

Не забравяйте, че винаги можете да почистите място отново, но увреждането на повърхността може да бъде за постоянно.

За особено упорити петна, е важно да използвате професионални препарати. Те са специално разработени, за да се справят с всякакъв вид замърсявания и петна. Тези продукти са предназначени за лесно почистване като същевременно защитават целостта и покритието на Вашето стъкло.

А Вие как почиствате прозорците си?

Споделете с нас в коментарите и не забравяйте, че освен стъклените прозорци за перфектни резултати е важно да изчистите и дограмата.

Направете запитване през нашата контактна форма или се свържете с консултантите ни на телефон: +359 896 936 404. Те с удоволствие ще Ви предложат професионално решение за всяка повърхност във Вашия офис, заведение или производство.

Остави коментар:

*

Имейлът Ви няма да бъде публикуван.