ИМАТЕ ВЪПРОСИ?
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС »

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА:
+359 896 936 404

Какво да направите след коледното тържество? 

Съдържание


Декември е най-приказният месец. Още в началото му всеки собственик на бизнес си спомня, че трябва да започне с планиране на празничните партита и тържества. Почистването на офиса е само първата задача за всяко коледно събитие. Следва да организирате работното пространство и да предложите най-доброто изживяване на Вашите служители и клиенти.

Ако самата мисъл за почистване на офиса Ви хвърля в тих ужас, тази статия е точно за Вас! В нея ние от Молокс България ще Ви дадем съвети как да се справите с това начинание. 

Откъде да започнете? 

Ще започнем от самото начало – планиране на Коледното парти. Тук от голямо значение е колко голям е Вашият офис, имате ли специална зала за срещи или ще се наложи да направите разместване. Във втория случай ключов момент е как ще освободите място за провеждане на партито – ще разместите цялото обзавеждане или просто няколко бюра. 

От това решение зависи и колко време ще Ви отнеме да почистите. Много по-лесно е да забършете насъбралия се прах от няколко работни места, вместо да правите цялостно почистване на работното пространство.

Следващата стъпка е да помислите за почистващите препарати. Не забравяйте, че коледното парти ще събере на едно място всички Ваши служители. Това ще бъде предпоставка за по-лесното разпространение на бактерии и микроби. Ако искате да предпазите Вашите работници и гости, трябва да заложите на професионални почистващи препарати, които осигуряват безупречна хигиена и чистота. 

Какво да направите след коледното тържество? 

Какво да направите преди Коледното тържество? 

Добре е да имате точен план за почистването в деня преди Коледното тържество. Така Вашите служители ще свършат по-бързо и работата ще бъде по-ефективна. 

Ние Ви съветваме да заложите на следната последователност:

 • Забърсване на праха от всички мебели, работни повърхности и шкафове – можете да използвате препарат, специално предназначен за всякакъв вид повърхности, а след това да минете и с дезинфектант. Не забравяйте, че при почистване прахът започва да се разнася и пада на пода. 
 • Почистване на пода – започнете с пускане на прахосмукачка, за да елиминирате големите отпадъци и останалия прах. Завършете с почистване с препарат, предназначен за подови настилки.
 • Хигиенизиране на баните и тоалетните – това е най-трудната зона за почистване и изисква най-много време и усилие. Затова е важно да отделите нужното внимание на тоалетната чиния, мивката, кошчетата и фугите на плочките.
 • Уверете се, че всички кошчетата са изхвърлени и не се разнасят неприятни миризми от тях. 

Какво да направите след коледното тържество? 

Какво да направите след коледното тържество? 

След Коледното тържество трябва да имате предвид, че почистването може да Ви отнеме повече време. Зависи колко замърсявания и боклуци са оставили Вашите служители и гости. 

Започнете със събиране и изхвърляне на всички остатъци от храна, опаковки, салфетки, пластмасови чашки, чинийки и прибори. Изчистете повърхностите и отделете всичко ненужно в чували за смет. След това продължете с:

 • Изпразване на кошчетата и изхвърляне на всичкия събран боклук навън в контейнерите – по този начин ще освободите пространството и ще можете да преминете към почистването.
 • Събиране на всички чинии и прибори за сервиране на храна. 
 • Почистване и дезинфекциране на всички повърхности и подове.
 • Премахне на декорацията и прибиране в кутии, за да бъде готова за следващата година.
 • Връщане на мястото на обзавеждането и бюрата, за да са готови работните места за Вашите служители през новата година.
 • Почистване и дезинфекциране на всички бани и тоалетни. 

Надяваме се нашите съвети да са Ви помогнали да направите организирането на Коледните тържества по-лесно и ефективно. Не забравяйте, че в онлайн магазина на Молокс България ще откриете професионални почистващи препарати с най-високо качество.

 1. 23.12.2022

  Винаги след коледни мероприятия остава доста работа за почистване. За мен е важно употребата на био почистващите препарати, които не предизвикват алергии, както повечето на химична основа.

Остави коментар:

*

Имейлът Ви няма да бъде публикуван.