ИМАТЕ ВЪПРОСИ?
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС »

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА:
+359 896 936 404

Защо Ви препоръчваме професионалните дезинфектанти?

Съдържание:

  1. Каква е разликата между почистване и дезинфекция?
  2. Защо трябва да правите и двете?
  3. Какви са предимствата на дезинфектантите?
  4. Какво е тяхното приложение?
  5. Поръчайте нашите продукти от тук

Не е тайна, че безупречната хигиена е изключително важна не само за домакинствата, а и за професионалните среди. Независимо дали използвате подходящи почистващи продукти, дезинфекцията ще направи целия процес по-ефективен и ще осигури здравословна среда на Вашите служители и клиенти.

Ако се чудите каква е разликата между двата процеса, останете с нас до края. В тази статия ние, от Молокс България, ще направим съпоставка между тях, както и ще Ви споделим какво е приложението на нашите дезинфектанти.

Защо Ви препоръчваме професионалните дезинфектанти?

Каква е разликата между почистване и дезинфекция?

Много често собствениците на бизнеси смесват двете понятия и не могат да ги разграничат. На пръв поглед, може да Ви изглеждат еднакви, но всъщност вършат различна работа и изпълняват две различни цели.

Почистването представлява премахване на замърсявания от различни повърхности с цел поддържане на тяхната визуална чистота и хигиена. Това включва отстраняване на прах, мръсотия, остатъци от храна и петна, което не само подобрява външния вид на обекта, а и намалява разпространението на бактерии и други микроорганизми.

Това е първата стъпка във всяка професионална среда, особено в производствените предприятия. Следва дезинфекцията, която убива всички микроби или бактерии, присъстващи по повърхностите. За изпълнението на тази задача се използват специални препарати, наречени дезинфектанти.

Защо трябва да правите и двете?

Задължително е повърхностите да бъдат добре почистени преди дезинфекция. Отстраняването на следи от мръсотия и прах подготвя следващия етап. Ако по нея има остатъци от храна, почва и органични елементи, остатъците ще допринесат за растежа на вредни микроби и ще доведат до допълнително замърсяване. Това важи и, ако повърхностите първо бъдат дезинфекцирани, вместо да са първо почистени.

Остатъчната мръсотия също може да действа като бариера, като не позволява на дезинфектанта да достигне повърхността и да си свърши работата.

Защо Ви препоръчваме професионалните дезинфектанти?

Какви са предимствата на дезинфектантите?

Първото и най-важно – те са разработени със специални формули, които гарантират по-висока ефективност при унищожаването на бактерии, вируси и други патогени. Това е от съществено значение в области с високи хигиенни изисквания, като болници и ресторанти, където безопасността на потребителите е от първостепенно значение.

Друг важен аспект е, че действат бързо и ефективно. Те са разработени, за да унищожат микробите и да възпрепятстват тяхното развитие. Това спестява време и усилия на персонала, отговорен за почистването.

Обикновено са по-концентрирани и изискват по-малки количества за постигане на желаните резултати, което ги прави икономически изгодни в дългосрочен план.

Какво е тяхното приложение?

Всеки бизнес държи не само на репутацията си, а и да предостави най-доброто качество на клиентите си. За да спазят високите стандарти на хигиена на обществени места като ресторанти, хотели, магазини и офиси, те се нуждаят от качествена дезинфекция.

Това не само увеличава доверието на клиентите, но и гарантира, че те получават най-доброто обслужване и се чувстват комфортно и безопасно при посещението си. Дезинфектантите са подходящи за използване за бизнеси като:

Ресторанти

Във всяко заведение, където се приготвя и обработва храна, има завишени стандарти за хигиена. Чистотата е от изключителна важност за предотвратяване разпространението на хранителни заболявания и осигуряване на безопасна среда за клиентите.

Дезинфектантите помагат за поддържане на кухненските повърхности, оборудването и съоръженията. Гарантират, че микробите се отстраняват ефективно, което намалява риска от замърсяване и спомага за спазването на строгите санитарни стандарти.

Защо Ви препоръчваме професионалните дезинфектанти?

Обучителни центрове

Училищата, детските градини и центровете са места, където голям брой деца и персонал се събират всекидневно. Това означава, че тези среди са рискови и при лоша хигиена потенциално може да станат разпространители на инфекциозни заболявания.

Професионалните дезинфектанти се използват за почистване на класни стаи, коридори, тоалетни и общи зони, като гарантират, че средата остава чиста и безопасна. Намират широко приложение по време на грипни и сезонни епидемии, когато предотвратяването на разпространението на болести е важно.

Употребата им помага за намаляване на отсъствията поради заболяване и създава по-здравословна учебна среда.

Болнични заведения

В болниците дезинфектантите са необходими за предотвратяване на вътрешноболнични инфекции и за осигуряване добро здраве на пациентите и медицинския персонал. Те се използват за почистване на операционни зали, пациентски стаи, общи пространства и медицинско оборудване.

В болничната среда е от съществено значение препаратите да са ефективни срещу широка гама от патогени. Необходимо е да бъдат безопасни за честа употреба, без да предизвикват вредни странични ефекти.

Специализираните продукти отговарят на тези нужди и осигуряват бързо действие и продължителна защита, което е важно в динамичната обстановка.

Защо Ви препоръчваме професионалните дезинфектанти?

Фитнес зали и спа центрове

Тези места се характеризират с голям човекопоток, който не се задържа дълго. Всяка една повърхност или уред се докосва многократно от стотици хора всекидневно. Например – столове, маси, огледала, уреди, подове, съблекални, душове и други общи зони.

Особено внимание се обръща на дезинфекцията на уредите и оборудването. Потта и телесните течности съдържат различни микроорганизми, които, ако не бъдат ефективно отстранени, могат да се развият. Използването на дезинфектанти гарантира, че уредите са не само чисти, но и безвредни за употреба след всяка тренировка.

Съблекалните и душовете също изискват допълнително внимание. В тези зони трябва не само редовно почистване, но и поддържане на високите хигиенни стандарти за защита на здравето.

Други

Във всички обществени места като търговски центрове, офиси и транспортни средства е необходимо да се обръща внимание на чистотата. Всеки един от тези обекти изисква специфичен подход за дезинфекция, който да осигури максимална защита срещу разпространението на бактерии и микроорганизми.

Поръчайте нашите продукти от тук:

Ако имате въпроси относно действието на нашите професионални почистващи дезинфектанти, можете да ги зададете на телефон: +35989 693 6404.

Остави коментар:

*

Имейлът Ви няма да бъде публикуван.